Ontmoeten en Verbinden – Kom erbij in de Bibliotheek!

Gepubliceerd op: 19 september 2024 09:37

Van 26 september tot en met 2 oktober staat Nederland in het teken van ontmoeting tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd om mensen dichter bij elkaar te brengen. Ook in de Bibliotheek ben je van harte welkom om mee te doen!

In onze vestigingen hebben we speciale plekken ingericht om ontmoeting te stimuleren. Of je nu zin hebt in een dansfeestje op Gouwe Ouwe-hits, een goed gesprek, of persoonlijke verhalen om naar te luisteren, er is voor ieder wat wils. Neem een kijkje in onze agenda en ontdek wat er allemaal te beleven valt. 

Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit of mis je iets? Stuur ons gerust een berichtje via marktmeesters@bibliotheekdeventer.nl – we denken graag met je mee! 

Week tegen Eenzaamheid 2024

Deze week is onderdeel van het landelijke actieprogramma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Meer dan 80% van de Nederlandse gemeenten en 200 organisaties, bedrijven en instellingen zetten zich in om Nederland meer verbonden te maken. Eenzaamheid is een groot probleem in Nederland: bijna de helft van de Nederlanders voelt zich wel eens eenzaam, en 1 op de 7 zelfs ernstig. Eenzaamheid kan leiden tot gezondheidsrisico’s en minder betrokkenheid bij de samenleving. Daarom is het belangrijk om op tijd in actie te komen en elkaar te ontmoeten. 

Iedereen kan bijdragen aan meer verbinding, voor jezelf of voor iemand anders. Kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl

Kom langs en sluit je aan bij de activiteiten in de bibliotheek – samen maken we het verschil! 

Bekijk onze agenda