de Bibliotheek

Wij zijn jouw Bibliotheek

Ben je inwoner van de gemeente Deventer? Dan zijn wij jouw Bibliotheek. Of je nu in één van onze mooie dorpen woont, of in de stad. Of je een lidmaatschap hebt, of niet. Je kunt in al onze vestigingen terecht.
 

Meer over jouw Bibliotheek

Ontmoeten in de bieb

De Bibliotheek is een gezellige ontmoetingsplek waar je aan de leestafel een krant of tijdschrift leest. Je kunt er terecht voor oefenen met je Taalmaatje, spelen en boekjes lezen op de jeugdafdeling of voor een praatje met een kopje koffie.

Meer over ontmoeten in de bieb

Werken en studeren

Wil je rustig studeren, werken of lezen? In de Bibliotheek Centrum hebben we stilteplekken en werkplekken voor je beschikbaar.

Hier kan je gratis komen werken, ook als je geen lid bent.

Meer informatie

Organiseer een activiteit bij of mét ons

Je kunt bij ons terecht als je een activiteit wilt organiseren. Van een cursus, workshop of vergadering tot een filmvoorstelling in onze huiskamerbioscoop.

Meer informatie

Activiteiten

In de agenda zie je aan welke workshops, cursussen, lezingen of andere activiteiten je mee kunt doen. 
 

Bekijk onze agenda

Werken in de bieb

Al onze vacatures publiceren we op onze website. Wil je graag werken in de bieb? Houd deze pagina dan goed in de gaten.
 

Lees verder

Lidmaatschap

Als lid van de Bibliotheek heb je toegang tot onze complete collectie boeken, tijdschriften, cd's, films en van veel andere diensten. 

Meer over lidmaatschap

Hulp in de Bibliotheek

Kan je wat hulp gebruiken bij het invullen van digitale formulieren? Heb je moeite bij het gebruiken van je tablet, smartphone of computer? Wil je samen Nederlands oefenen? Heb je vragen over huren of wonen? We organiseren gratis spreekuren en cursussen op het gebied van taal, computer, geld, regelzaken en meer.

Meer over ons gratis aanbod

Voor anderstaligen

De Bibliotheek helpt mensen die nieuw zijn in Deventer, hun weg te vinden in onze gemeente. Iedereen is welkom, de Bilbiotheek is een openbare plek waar je zo naar binnen kunt stappen!

 

 

Ons aanbod voor anderstaligen


Ontdek de Bibliotheek Centrum