Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 129)

 • Het Famillement komt naar Deventer Bekijk details

  2 mei 2024

  Samen met het CBG en Collectie Overijssel openen wij onze deuren voor een onvergetelijk evenement: het Famillement. Het grootste evenement op het gebied van familiegeschiedenis in Nederland. Of je nu een expert stamboomonderzoeker bent of simpelweg nieuwsgierig bent naar je familiegeschiedenis, er is voor ieder wat wils!

 • Gewijzigde openingstijden mei Bekijk details

  18 april 2024

  Vanwege de feestdagen hebben onze vestigingen in mei aangepaste openingstijden. We zetten ze graag even voor je op een rij.

 • Heb jij je digitale erfenis op orde? Doe mee met de workshop! Bekijk details

  18 april 2024

  Iedereen heeft digitale bezittingen. Mensen bellen, betalen, mailen en leven via hun digitale apparaten. Maar wat als iemand plotseling overlijdt? Hoe kom je als nabestaande dan bij belangrijke bestanden met emotionele- of zelfs financiële waarde als je geen wachtwoord of code hebt?

 • Subsidie voor nieuwe bibliotheek Colmschate-Noord en uitbreiding dienstverlening Keizerslanden Bekijk details

  22 maart 2024

  Deze week kregen we fantastisch nieuws: met de toekenning van een subsidie uit de ‘Specifieke Uitkering lokale bibliotheekvoorzieningen’ (SPUK) kunnen we onze wens realiseren om in de grote wijk Colmschate-Noord een toekomstgerichte bibliotheekvoorziening te realiseren én onze drukbezochte vestiging in Keizerslanden verder versterken.  

 • Theatervoorstelling 'Filters' in de Bibliotheek Centrum Bekijk details

  20 maart 2024

  Vanaf zaterdag 23 maart speelt het Theaterschip de voorstelling 'Filters' in de Bibliotheek Centrum. Het Theaterschip heeft een voorstelling voor leerlingen in het Voortgezet Onderwijs gemaakt. Plan je bezoek aan de Bibliotheek Centrum vooruit, het zal deze week drukker zijn dan normaal in de bibliotheek.

 • Bas Kuipers en Isa Maron signeren 'Het magische stadion' Bekijk details

  12 maart 2024

  Go Ahead Eagles aanvoerder Bas Kuipers heeft er sinds kort een baan bij: hij is kinderboekenschrijver! Samen met zijn moeder, schrijfster Isa Maron, schreef hij het boek Het magische stadion. Op woensdag 20 maart van 15.00-17.00 uur komen Bas en Isa naar de Bibliotheek Centrum om hun nieuwe kinderboek te signeren. Kom jij ook langs?

 • Belastingspreekuren Bekijk details

  12 maart 2024

  Steeds meer regelzaken gaan tegenwoordig via internet. Ook de jaarlijkse belastingaangifte. Kom je hier niet helemaal uit? De Bibliotheek Deventer biedt gratis hulp aan bij het invullen van je belastingaangifte, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

 • Boekenweek 2024 'Bij ons in de familie' Bekijk details

  29 februari 2024

  Het boekenfeest van Nederland komt er weer aan! Van vrijdag 16 tot en met zaterdag 24 maart is het boekenweek. Dit jaar in het teken van het thema 'Bij ons in de familie'.

 • Beter Nederlands leren met een Taalmaatje Bekijk details

  19 februari 2024

  De Nederlandse taal leren valt niet altijd mee. Samen Nederlands praten is een goede manier om de taal te leren. Dit kan met een Taalmaatje. Dit is een vrijwilliger die jou helpt om de Nederlandse taal beter te leren spreken, lezen en begrijpen. Je kunt je maatje vragen stellen, jullie kunnen samen oefeningen doen en je hebt een leuke gesprekspartner. Dit kost geen geld.

 • De Bibliotheek Lettele gaat bijna weer open! Bekijk details

  15 februari 2024

  De Bibliotheek in Lettele gaat bíjna weer open! We zijn de allerlaatste verhuisdozen aan het uitpakken en vanaf maandag 19 februari kun je weer volop lenen in onze mooie nieuwe ruimte in Kulturhus de Spil.

Paginanavigatie