Resultaat 1 - 10 (van 121)

• Beter Nederlands leren met een Taalmaatje Bekijk details

19 februari 2024

De Nederlandse taal leren valt niet altijd mee. Samen Nederlands praten is een goede manier om de taal te leren. Dit kan met een Taalmaatje. Dit is een vrijwilliger die jou helpt om de Nederlandse taal beter te leren spreken, lezen en begrijpen. Je kunt je maatje vragen stellen, jullie kunnen samen oefeningen doen en je hebt een leuke gesprekspartner. Dit kost geen geld.

• De Bibliotheek Lettele gaat bijna weer open! Bekijk details

15 februari 2024

De Bibliotheek in Lettele gaat bíjna weer open! We zijn de allerlaatste verhuisdozen aan het uitpakken en vanaf maandag 19 februari kun je weer volop lenen in onze mooie nieuwe ruimte in Kulturhus de Spil.

• Een wereld, duizend vrouwen Bekijk details

14 februari 2024

In de hele maand maart besteden we aandacht aan vrouwen, meiden en dames! Dit doen we ter ere van Internationale Vrouwendag, dat ieder jaar op 8 maart wordt gevierd. Landelijk wordt hier dan ook aandacht aan gegeven, met dit jaar als thema: één wereld, duizend vrouwen. Graag vieren we deze maand samen met jou!

• Wat brengt jou bij de Bibliotheek? Bekijk details

14 februari 2024

Woon of werk je in Colmschate? Help ons om nog meer van waarde te kunnen zijn voor jou!

• Mag ik je wat vragen? Bekijk details

6 februari 2024

We gaan onderzoeken hoe we de bibliotheek in Colmschate toekomstbestendig kunnen maken. Eén van de onderdelen van het onderzoek is dat we bezoekers en bewoners van Colmschate bevragen aan de hand van een enquête. Dit kan zijn in een buurthuis, op de markt, in het wijkcentrum, op de school, etc. Hiervoor zijn wij op zoek naar verschillende vrijwilligers die vanaf 12 februari beschikbaar zijn om een paar uurtjes per week te helpen.

• Let op gewijzigde openingstijden Bibliotheek Centrum Bekijk details

29 januari 2024

Op woensdag 31 januari en 7 februari sluit de Bibliotheek Centrum om 18.00 uur.

• Winnaars gedichtenwedstrijd 2024 Bekijk details

29 januari 2024

Op donderdag 24 januari ging de Poëzieweek 2024 van start. Traditiegetrouw openen wij die feestelijk in MIMIK met de bekendmaking van de winnaars van de gedichtenwedstrijd.

• Cursus 'Voel je goed!' voor gezonder eten en een fitter leven Bekijk details

24 januari 2024

Vanaf 6 februari start het programma ‘Voel je goed!’ in de Buurtfabriek aan de Bierstraat in Deventer. Deze cursus, georganiseerd door de Bibliotheek Deventer, is voor iedereen die wil werken aan een gezonde leefstijl en graag adviezen krijgt in makkelijke taal.

• Scoor mee met de bibliotheek en Go Ahead Eagles Bekijk details

19 januari 2024

Yes, Scoor een boek is weer van start! Dit is ons jaarlijkse leesplezierproject voor groep 5 in samenwerking met Go Ahead Eagles. Dit jaar worden ca. 800 kinderen op school uitgedaagd om met plezier boeken te lezen (oftewel: te scoren). Daarbij worden ze aangemoedigd door Go Ahead Eagles spelers: Bas Kuipers, Dean James en Evert Linthorst.

• Samen genieten van verhalen tijdens de Nationale Voorleesdagen Bekijk details

5 januari 2024

Van 24 januari tot en met 3 februari zijn de Nationale Voorleesdagen, het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met lekker voorlezen begint een leven lang leesplezier!

Paginanavigatie